آذر منصوری: باید فرصت‎های برابر در عرصه‎های مختلف برای زنان و مردان فراهم شود

   

 

آذر منصوری با بیان اینکه  امام (ره) برای زنان در مقدرات اساسی کشور نقش قائل بودند و معتقد بودند که زنان باید در این عرصه  حضور داشته باشند گفت: زنان و مردان باید نقشی برابر در ایفای مسئولیت های انسانی ، اجتماعی و بهبود وضعیت جامعه داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید فرصت های برابر در عرصه های مختلف برای زنان ومردان فراهم شود به میزان بالای دختران راهیافته به دانشگاه ها و کسب رتبه های برتر کنکور توسط آنها اشاره کرد و افزود: به اقتضای توانمندی، رشد و دستیابی آنها به تخصص باید زمینه برای به کارگیری زنان در حوزه های کسب و کار فراهم شود که متاسفانه در حال حاضر اینگونه نیست و نرخ اشتغال زنان  با مردان قابل مقایسه نیست.

منصوری با بیان اینکه طبق آمار کف اشتغال زنان در کشور چیزی حدود 10 درصد و سقف آنها 15 درصد است  اظهار کرد: در حال حاضر با خیل گسترده ای از زنان فارغ التحصیل مواجه هستیم که علی رغم داشتن تخصص ، به دلیل نداشتن شغل ،مجبور به خانه نشینی شده اند و یا در مشاغلی  فعالیت می کنند ؛که متناسب با توانمندی های آنها نیست. 

 این کارشناس مسائل زنان با اشاره به تصویب کاهش ساعت کاری برخی از زنان با داشتن شرایط خاص ، در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق تصمیم مجلس برخی از زنان شاغل با داشتن شرایط و ویژگی خاص مانند داشتن فرزند معلول و یا خردسال و ... ساعت کاری آنها در هفته کاهش پیدا می‌کند. در ظاهر وقتی به این گونه تصمیمات نگاه می‌شود ممکن است در کوتاه مدت  برای زنان اثربخش باشد ولی در دراز مدت به دلیل عدم وجود ضمانت های قانونی لازم ،کارفرمایان دیگر زنانی با چنین ویژگی هایی را به کار نمی گیرند و استخدام نمی کنند .  

وی با تأکید بر اینکه اگر ضمانت قانونی لازم برای چنین قوانینی وجود نداشته باشد این قوانین نه تنها فرصت نیست بلکه تبدیل به تهدید می‌شود تصریح کرد: در گزارش سال 2013 مجمع جهانی اقتصاد ،در مورد شکاف جنسیتی در 139 کشور ،متاسفانه ایران در رتبه 129 بود . در حالی که در سال 2006 و 2007 وضعیت ایران در این زمینه بهتر بود.

این کارشناس مسائل زنان در ادامه با بیان اینکه در این گزارش وضعیت زنان ایرانی در حوزه آموزش و بهداشت نسبتاً‌ خوب بود افزود: ولی در حوزه کسب و کار ومشارکت سیاسی وضعیت مطلوبی نداشتیم و در مجموع رتبه ای که ایران کسب کرده بود نگران کننده است و باید در تصمیم گیری ها در حوزه زنان به اینگونه گزارش ها توجه کرد.

منصوری با اعتقاد بر اینکه با گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی وعلی رغم تأکیدات  امام (ره) و اسناد بالادستی، مبنی بر حضور زنان در عرصه های مختلف ما همچنان با نارسایی ها ،‌تبعیض ها ونابرابری‌هایی در حوزه زنان مواجه هستیم در بخش دیگر از صحبت های خود  تصریح کرد: در دنیا سهم زنان در پارلمان به طور متوسط 20 درصد است ولی این سهم در ایران  حدود 4 الی 5 درصد است ومتاسفانه درمقایسه  با برخی از کشورهای همسایه مثل افغانستان با فاصله مشهودی در این ارتباط مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه نگاه اسلام به زنان متعالی گفت: با توجه به این نگاه مترقی و مبانی اصولی که نقطه اتکای نظام جمهوری اسلامی است باید تلاش شود که چالش هایی که دراین عرصه  در حال حاضر وجود دارد برطرف شود. 

 آذر منصوری با بیان اینکه برخی از کشورها در راستای اهمیت مشارکت زنان در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی برای آنها سهمیه ای جهت حضور در پارلمان و نهادهای تصمیم گیر مشخص می‌کنند ادامه داد : اگر قرار است برای تحقق مطالبات  زنان تصمیم گیری صورت بگیرد باید زمینه ای فراهم شود که مشارکت سیاسی زنان افزایش پیدا کند.

منبع: رادیو گفت و گو

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.