آذر منصوری : زنان در تصمیم گیریها نقشی ندارند

 

 

آذر منصوری، فعال زنان و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران در رابطه با اینکه چرا آسیب‌های اجتماعی در کشور رو به افزایش و به سمت زنانه شدن پیش می‌رود ، گفت: متاسفانه از رویکرد مناسبی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی برخوردار نیستیم به این معنا که برخی از مسئولان منکر وجود آسیب‌های اجتماعی در کشور هستند. به طور مثال زمانی که بیماری ایدز در کشور شیوع پیدا کرد برخی می‌گفتند ایدز در ایران وجود ندارد پس دلیلی ندارد تا با آن مقابله و مبارزه کنیم. وی در ادامه افزود: یکی دیگر از مشکلات برای درمان بیماری آسیب‌های اجتماعی در کشور، پنهان کاری است زیرا برخی از کارشناسان اجتماعی و بهزیستی به هر دلیلی در خصوص معضلات جامعه و آمار دقیق صداقت را مبنای کار قرار نمی‌دهند. به نظر من، مخفی کاری و نبود صداقت زمینه رشد آسیب‌های اجتماعی در کشور می‌شود در حالی‌که با حس مسئولیت می‌توان بسیاری از معضلات اجتماعی را حل کرد. این فعال زنان در ادامه به معضل اعتیاد در کشور اشاره کرد و بیان داشت: مساله اعتیاد در ایران هیچوقت حل نمی‌شود مگر با تولید کننده و توزیع کنندگان مواد مخدر مبارزه شود نه اینکه فقط با مصرف کنندگان مواد مخدر و کسانی که به این معضل اجتماعی اعتیاد دارند مقابله کنیم. به گفته منصوری، خوشبختانه چند سالی است که با مقوله اعتیاد مانند یک بیماری رفتار می‌شود و در این زمینه توانستیم این مساله را در کشور فرهنگ سازی کنیم که افراد معتاد، بیمار هستند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه اگر رویکرد و نگاه‌ها نسبت به معضلات اجتماعی بر طرف نشود مشکلات اجتماعی از قبیل؛ اعتیاد، طلاق و کارتن خوابی باقی می‌ماند، گفت: وظیفه مقابله با پدیده‌های نامناسب اجتماعی تنها بر عهده دولت و نهادهای مدنی نیست چرا که دولت به تنهایی نمی‌تواند با آسیب‌های اجتماعی مبارزه کند و باید همه نهادها و سازمان‌های دولتی، غیردولتی و اجتماعی با دولت همراه و جزیی از بازوان وی باشند. منصوری تاکید کرد: اخیرا معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری به زنانه شدن فقر در کشور اشاره کرد بود پس علاوه بر اینکه آسیب‌های اجتماعی مانند کارتن خوابی زنانه شده بلکه فقر هم به همین سمت و سو یعنی زنانه شدن پیش می‌رود. به گفته وی، این نوع گزارش‌ها نشان دهنده آن است که اگر چنانچه اقدام جدی، موثر و پیشگیرانه در این حوزه صورت نگیرد قطعا زنان بیشتری در معرض تهدید قرار می‌گیرند.
در تصمیم‌گیری‌ها زنان نقشی ندارند
منصوری در ادامه یادآور شد: پارلمان سوئد در سال 2012 تصویب کرد که عرضه کنندگان روسپی‌گری هم باید مجرم شناخته شوند در حالی‌که چنین قانونی قبل از سال 2012 وجود نداشت. وی در پاسخ به این پرسش که چطور شد پارلمان سوئد چنین قانونی را تصویب کرد، گفت: سال 2012 در پارلمان سوئد، تعداد زنان نماینده نزدیک به 50 درصد افزایش یافته بود. منصوری در ادامه به خلاء حضور زنان در مقاطع تصمیم گیر و سیاستگذاری کشور اشاره و تصریح کرد: این خلاء در کشور باعث شده تا مشکلات زنان در برنامه‌های توسعه‌ای آنطوری که باید باشد و دیده شود، نبوده و نیست و فقط دولت اصلاحات به مصوبات این چنینی در برنامه‌ها توجه جدی داشت تا به مشکلات زنان در جامعه رسیدگی شود. وی اضافه کرد: در دولت اصلاحات به رویکردهای پیشگیرانه و مقابله جدی با معضلات اجتماعی که ممکن است زنان جامعه را تحت الشعاع و تهدید قرار دهد، وجود داشت. به گفته این فعال زنان، کشورمان با مشکلات و چالش‌های بسیار جدی در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و نبود مشارکت حداکثری زنان در تصمیم گیری و سیاستگذاری مواجه است.
نمایندگان زن ضد زن!
منصوری به حضور زنان نماینده در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: در مجلس نهم فقط یک جریان سیاسی توانست حضور پیدا کند و از این جریان سیاسی تنها 9 زن وارد مجلس شدند که همگی آن‌ها ضد زن هستند چرا که برنامه‌ها و پیشنهادهایی که تاکنون توسط آن‌ها در مجلس ارائه شده در جهت حقوق زنان جامعه نبوده و نیست. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب به یکی از فرمایشات حضرت امام (ره) اشاره کرد و گفت: امام خمینی بارها به حضور و دخالت زنان در مقدرات اساسی مملکت تاکید داشتند چرا که عدم دخالت و حضور زنان باعث می‌شود که بعد از 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی فقر زنانه افزایش یابد و آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و کارتن خوابی در کشور رو به زنانه شدن پیش رود. وی تاکید کرد: به عقیده من، اگر به اصل موضوع در این باره توجه جدی نشود و رویکردها و سیاست‌ها نسبت به فقر و آسیب‌های اجتماعی زنانه دچار تغییر و اصلاح نشود با مشکلات عدیده و جبران ناپذیری رو به رو خواهیم شد. منصوری با بیان اینکه باید متولی خاص و مشخصی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی تعیین شود، تصریح کرد: نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، وزارت رفاه و تامین اجتماعی هر کدام به شکل‌های گوناگون و طبق شیوه‌های خودشان برای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی رفتار می‌کنند. این فعال زنان بیان داشت: ایران در خصوص بهداشت و آموزش با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد اما پیشرفت و رشد قابل توجه‌ای در این حوزه‌ها داشته‌است اما متاسفانه در خصوص اقتصاد و سیاست سال به سال با تنزل‌های زیادی مواجه هستیم. وی در این باره اضافه کرد: طبیعتا اقتصاد و رفاه مناسب در حل مسائل و معضلات اجتماعی موثر است چرا که اگر اقتصاد و رفاه خانواده‌ها خوب باشد قطعا آسیب‌های جامعه و فقر به سمت زنانه شدن پیش نمی‌رود. اما به نظر من، مساله مهم‌تر مشارکت سیاسی و اقتصادی زنان در کشور مربوط می‌شود. نباید فراموش کنیم که زنان برای پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی مشارکت و حضور حداکثری داشتند و برای رسیدن به نتیجه خوب و مطلوب کلی هزینه پرداخت کردند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.