آذر منصوری :صدا و سیما ملی بودن خود را در تامین الزامات مشارکت حداکثری مردم تا انتخابات در عمل ثابت کند



 

آفتاب یزد – مریم علیزاده منصوری: روز گذشته خبری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان قرار است دست به اقدامی شگرف و دشوار بزنند. این بار قرار نیست شاخ غولی مثل انتخابات ریاست جمهوری را بشکنند بلکه باید با خود او به گفتگو و رایزنی بپردازند. مذاکره با نهادی به نام صدا و سیما. رفتار رسانه ملی با اصلاح‌طلبان در طول تاریخ انقلاب اسلامی همواره بسان یک نمودار سینوسی بوده است که در بزنگاه‌های مهم و حیاتی کشور که پای منافع اصولگرایان در میان بوده اوج گرفته و تا سر حد نابودی اصلاح‌طلبان پیش رفته است و در وضعیت آرام و به سامان کشور از حملاتش به این جناح سیاسی کمی کاسته و از اوج به فرود، سیری نزولی را طی کرده است اما هیچگاه به این رفتار سینوسی خود خاتمه نداده و اصلاح‌طلبان را همواره در معرض آماج حملات خود قرار داده است. با تمام این اوصاف، روزگذشته مشخص گشت که اصلاح‌طلبان به دنبال مذاکره و رایزنی با رسانه ملی هستند!
اصلاح‌طلبان به دنبال رایزنی با صدا و سیما
ورود به وادی مذاکره با رسانه‌ای که عقبه و ید طولایی در مخالفت با اصلاح‌طلبان دارد قطعا یک پشتوانه عمیق می‌خواهد و برای آن تدبیری اندیشیده شده است. بدون شک پشتوانه اصلاح‌طلبان همانند همیشه « امید » است و همین امید همواره در نقش نیرو محرکه شان ظاهر شده است. امیدی
که در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در کنار وحدت مثال زدنی اصلاح‌طلبان برگ برنده این جناح سیاسی بود و مردمی را که در اوج نا امیدی و خسران به سر می بردند، همدل و متحد به پای صندوق‌های رای کشاند. بر همین اساس روز گذشته حسین کمالی، دبیر کل حزب اسلامی کار، خبر از رایزنی شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان با صدا و سیما را داد و در گفتگویی اعلام کرد که:« شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان دارای سه کارگروه است. کارگروه استان‌ها که بر انتخابات نظارت دارد، کارگروه سیاستگذاری و برنامه‌ریزی که سیاست‌ها و برنامه‌ها را مشخص می‌کند و یک کارگروه تعامل و رایزنی که وظیفه تغییر رویه صداوسیما برعهده این کارگروه است و مسئولیت این کارگروه و تعامل با صداوسیما به عهده حجت‌الاسلام رهامی گذاشته شده و قرار است با مسئولان صداوسیما گفتگوها و نشست‌هایی را آغاز کنند و از آنها بخواهند مناسب‌ترین روش را در انتخابات در پیش بگیرند که نهایتا با مشارکت حداکثری که موجب افزایش امنیت و وحدت ملی شود، مواجه شویم.»
پرتاب تیری در تاریکی یا کوفتن آب در هاون؟!
در یک نگاه بدبینانه مذاکره اصلاح‌طلبان با رسانه ملی اگر از مذاکره ایران با گروه 1+5 دشوارتر نباشد حداقل به یک پروسه زمانی طولانی همانند آن گفتگو و رایزنی نیاز دارد و از همین روی در کمتر از دو ماه مانده به دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی، مصداق بارز «آب در هاون کوبیدن است» اما با اتخاذ رویکردی خوشبینانه می توان از این گفتگو به عنوان تیری در تاریکی یاد کرد و به حصول نتیجه آن خوشبین بود چراکه اصلاح‌طلبان بر مبنای ماهیت صلح جو و گفتگو محور خود حتی در حال رایزنی با شورای نگهبانی هستند که بسیاری از اعضای آن با این جناح سیاسی زاویه دارند اما همانطور که محمدرضا عارف در نشست خبری خود در پاسخ به این سوال خبرنگار «آفتاب یزد» مبنی بر اینکه چقدر فعالیت کمیته رایزنی با شورای نگهبان جدی است و آیا به نتیجه بخش بودن این رایزنی امیدوار هستید گفت: «وظیفه ما تعامل با دست‌اندرکاران انتخابات است و در سطوح مختلف باید تعامل کنیم و با تعامل می‌توان ابهام‌زدایی کرد. ما امیدواریم و با امید زنده‌ایم و به نتیجه این تعاملات خوشبینیم بعد از ثبت‌نام‌ها هم تعامل با هیئت‌های اجرایی و شورای نگهبان افزایش خواهد یافت.» از همین روی هم می توان کورسوی امیدی به مثمر ثمر بودن این رایزنی‌ها داشت. اما با اخذ نگاهی واقع بینانه باید گفت که این راهی که اصلاح‌طلبان قصد گذر از آن را دارند را دولت منتخب مردم
از مدت‌ها پیش به آن ورود کرده و از هر دری وارد شده تا شاید بتواند دل بزرگترین و قدرتمند ترین تریبون کشور را
به دست آورد اما همواره رسانه ملی به دولت پشت نموده است و تا توانسته دولت تدبیر و امید را مورد نوازش‌های خشن خود قرار داده است که آخرین نمونه این تقابل صدا و سیما، ممانعتش از پخش گفتگوی عادل فردوسی پور با محمد جواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشور بود. از این حیث، از برآیند این سه نگاه می‌توان اینگونه استنتاج کرد که حداکثر خواسته اصلاح‌طلبان از صدا و سیما می تواند این باشد که «ما را به خیر تو امیدی نیست.»
رایزنی اصلاح‌طلبان با صدا و سیما نمایشی نیست!
با این حال اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان نسبت به نتیجه بخش بودن رایزنی این شورا با رسانه ملی امیدوارهستند به طوری که آذر منصوری، عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و از اعضای حزب جمعیت زنان مسلمان نو اندیش، در این باره به خبرنگار «آفتاب یزد» گفت: قطعا مجموعه فعالیت اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس دهم، رایزنی و تعامل با نهادهای حقیقی و حقوقی موثر در فضای عمومی و سیاسی کشوراست. بنابراین مذاکره با صدا و سیما قطعا یک اقدام نمایشی نیست. وی افزود: همان‌طور که همه دلسوزان کشور مطرح کرده‌اند و رهبری هم بر آن صحه گذاشته‌اند این انتخابات، انتخابات بسیار مهمی است و با توجه به شرایط منطقه‌ای قاعدتا حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات می‌تواند به عنوان یک عامل وحدت بخش و تقویت‌کننده منافع ملی و کشور باشد. در چنین شرایطی صدا و سیما به عنوان تنها رسانه ملی باید این ملی بودن را در عمل هم ثابت کند و به عنوان رسانه فراگیر در کشور، عملکردش به گونه‌ای باشد که زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را فراهم کند و به نشاط سیاسی و پویایی در کشور بیفزاید و به محلی برای طرح دیدگاه‌ها و نگرش‌هایی که رهبری بر آن تاکید کردند، مبدل شود.
صدا و سیما، ملی بودن خود را ثابت کند!
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: رایزنی‌ها و تعاملی که قاعدتا باید صورت بگیرد و اصلاح‌طلبان به دنبال آن هستند، آن است که صدا و سیما تا انتخابات، ملی بودن خودش را به اثبات برساند.قاعدتا وقتی صدا و سیما از دید بسیاری از مردم عنوان رسانه ملی را یدک می کشد، این ملی بودن در عمل باید اثبات شود و این رسانه بتواند جایگاه واقعی خود را در دید مخاطبان ایرانی پیدا کند و ما نگران رسانه‌های برون مرزی و شبکه‌هایی نباشیم که قاعدتا در چارچوب منافع ملی ما حرکت نمی‌کنند.
منصوری خاطرنشان کرد: نقدی که به صدا و سیما وجود دارد همین است که صدا و سیما انعکاس دهنده یک صدا در کشور است. به هر ترتیب این رایزنی و تعامل در این راستا است که صدا و سیما از این یک سویه نگری خارج شود و بتواند به نحوی عمل کند که بتواند آن شاخص‌های موردنیاز یک انتخابات پرشور و بانشاط را فراهم نماید اما اینکه این تلاش‌ها تا چه حد به نتیجه بینجامد، تا انتخابات مشخص خواهد شد.
این عضو شورای سیاستگذاری با بیان اینکه رایزنی با صدا و سیما نمی‌تواند تیری در تاریکی باشد، اضافه کرد: تاکید اصلاح‌طلبان به گفتگو و تعامل است. این به هیچ‌وجه تیر در تاریکی رها کردن نیست. قاعدتا ما از همان ساز و کار و راهبردی که در فضای بین‌المللی از آن برای گفتگو با جامعه جهانی استفاده کردیم، در فضای داخلی کشور هم باید بهره ببریم و در عمل ثابت کنیم که به این گفتگوها و رایزنی‌ها و تعامل پایبندیم. این رایزنی و تعامل با امیدواری به اثربخشی صورت می‌گیرد.

 


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.